Spoločnosť a príroda II.oddelenie ŠKD

Trieda: I.B

Oddelenie ŠKD:II

Vychovávateľka: Mgr. Marta Bezáková 

TOV : Spoločnosť a príroda

Téma: Plody polí, lúk, sadov a záhrad


V mesiaci október sme sa s deťmi prvého ročníka učili pomenovať rôzne plody a priradiť ich k rastlinám. Obrázky sme vyfarbovali, vystrihli a priraďovali podľa kategórií k ovociu a zelenine. Deti mali vymýšľať vlastnosti, podľa ktorých možno plody roztriediť  napr. podľa miesta kde rastú (pole, záhrada, sad),rastú na strome, v zemi, na kre, robíme z nich sladké, slané jedlá, plody sú nad zemou/pod zemou... Na záver sme si vytvorili pojmovú mapu z plodov rastlín.

Takto deti spoznali rôzne druhy plodov rastlín rastúcich v ekosystémoch: pole, lúka, sad, záhrada.

Ďalšiu hodinu sme venovali téme „Jeseň.“ Deti vymaľovali plody, ktoré dozrievajú na jeseň v našich záhradách.(jablko, slivka, hruška...)  Z obrázkov sme si vytvorili výstavku.


Školský rok v číslach

  • 35Pedagógov

  • 374Žiakov

  • 2671Vyučovacích hodín

  • 10Krúžkov

  • 120Športových úspechov

Granty a projektyktoré podporili školu

Bratislava Nadačný fond Telekom Nadácia Volkswagen Slovakia Nadácia VÚB NBS Nadácia SPP PPA CONTROLL Nadácia poštovej banky Nadácia Pontis Nadačný fond SE MPC Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Národný projekt MÚ - Bratislava - Ružinov Tesco European Year of Skills EK zast. SR BRATISLAVSKÁ VODÁRENSKÁ SPOLOČNOSŤ Nadácia EKOPOLIS

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac info k spracúvaniu cookies.