Záujmová výchovná aktivita-I.oddelenie ŠKD

Veľkonočný zajko – technika odtláčania

Trieda I.A., I. odd. ŠKD  

Streda 30.03. 2022

Záujmovo-výchovná aktivita: esteticko – výchovná oblasť výchovy

 

Dnes sme sa venovali opätovne príprave veľkonočnej výzdoby k blížiacej sa Veľkej noci. V úvode sme sa rozprávali o tom, prečo je symbolom veľkej noci vajíčko, kuriatko alebo zajačik. Detí mali priestor na vlastné názory a poznatky. Na tabuľu som deťom predkreslila, čo budeme dnes robiť, vysvetlila im novú techniku odtláčania, ktorú sa dnes naučíme. Obkreslili si siluetu zajka a pripravili sme si vodové farby a korkové štuple. Pustili sme sa do práce,  farebnosť si deti zvolili podľa seba. Technikou odtláčania si vyplnili pozadie. Potom si zajka dokončovali, dokreslili očká, nalepili sme fúzy a nos. Krásnu veľkonočná dekoráciu máme hotovú. Chvíľku nám bude zdobiť triedu a potom pred veľkonočnými sviatkami si ju deti zoberú domov. Na záver spoločné foto. 

 

Text a fotky: 

Mgr. Zuzana Sabinová, vychovávateľka I. odd. ŠKD, marec 2022 

 

Školský rok v číslach

  • 35Pedagógov

  • 354Žiakov

  • 2671Vyučovacích hodín

  • 8Krúžkov

  • 120Športových úspechov

Granty a projektyktoré podporili školu

Bratislava Nadačný fond Telekom Nadácia Volkswagen Slovakia Nadácia VÚB NBS Nadácia SPP PPA CONTROLL Nadácia poštovej banky Nadácia Pontis Nadačný fond SE MPC Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Národný projekt

Skôr ako začneme: nahliadnite do spracovania vašich osobných údajov

Ak navštívite stránku, ktorá zapisuje cookies, v počítači sa vám vytvorí malý textový súbor, ktorý sa uloží vo vašom prehliadači. Ak rovnakú stránku navštívite nabudúce, pripojíte sa vďaka nemu na web rýchlejšie. Náš web vám ponúkne relevantné informácie a bude sa vám pracovať jednoduchšie.

Súbory cookies používame najmä na anonymnú analýzu návštevnosti a vylepšovanie našich web stránok. Ak si nastavíte blokovanie zápisu cookies do vášho prehliadača, je možné, že web sa spomalí a niektoré jeho časti nemusia fungovať úplne korektne. Viac info k spracúvaniu cookies.